Sirija osudila “barbarsku i okrutnu agresiju” Zapada: Ova će agresija voditi dizanju tenzija u svijetu

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

"Barbarska agresija neće ni na koji način utjecati na odlučnost i ustrajnost sirijskog naroda i njihovih herojskih vojnih snaga", citira Sana izvor u ministarstvu vanjskih poslova.



DAMASK – Sirijski režim osudio je u subotu “barbarsku i okrutnu agresiju” Zapada, nakon udara koje su prije zore izveli SAD, Francuska i V. Britanija na sirijske vojne ciljeve, izvijestila je službena agencija Sana.


Udarima se željelo “spriječiti” misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala početi u subotu svoju istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, po Sani.


“Napadu je glavni cilj spriječiti rad ekipe, preduhitriti njezine zaključke i izvršiti pritisak na misiju u pokušaju prikrivanja laži i objeda Zapada.




Sirija je poručila da napad neće utjecati na odlučnost sirijske vojske da nastavi borbu protiv militanata i uspostavi kontrolu u čitavoj zemlji.


“Barbarska agresija neće ni na koji način utjecati na odlučnost i ustrajnost sirijskog naroda i njihovih herojskih vojnih snaga”, citira Sana izvor u ministarstvu vanjskih poslova.


“Ta će agresija jedino voditi u jačanje tenzija u svijetu” i prijeti međunarodnoj sigurnosti, dodaje izvor.


Sirijske vlasti objavile su u subotu ujutro snimku sirijskog predsjednika Bašara al Asada kako u odijelu i s aktovkom u ruci dolazi na posao nakon zračnih udara zapadnih sila na ciljeve u Siriji.