Nesreća kod Sydneya

Šestero poginulih u padu zrakoplova u Australiji

Hina

Reuters

Reuters

Richard Cousins, 58-godišnji šef britanskog catering i prehrambenog diva Compass Group, poginuo je u nesreći, kao i njegova dva sina, zaručnica i njezina kći, te pilot, otkrio je detektiv Mark Hutchings iz policije New South Walesa



Šestero ljudi, uključujući direktora najveće svjetske tvrtke za catering, poginulo je u padu hidroaviona u rijeku u blizini Sydneya na Staru godinu.


Richard Cousins, 58-godišnji šef britanskog catering i prehrambenog diva Compass Group, poginuo je u nesreći, kao i njegova dva sina, zaručnica i njezina kći, te pilot, otkrio je detektiv Mark Hutchings iz policije New South Walesa.


Policija radi na izvlačenju olupine zrakoplova koja se nalazi 13 metara pod vodom u blizini Cowana, gradića sjeverno od Sydneya.




Započeta je istraga o uzrocima nesreće, no prvi rezultati se očekuju unutar najmanje 30 dana, a vlasti upozoravaju da bi moglo trebati i do godine dana da se shvati što se točno dogodilo.


Hidroavion je letio za tvrtku Sydney Seaplanes koja djeluje od 2005., te nije ranije imala nesreće. Do daljnjega su odgođeni svi letovi hidroaviona.