Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 26
Sutra: 9° 9° 26
26. siječnja 2020.
Neobični vremenski uvjeti

Šest stranih državljana poginulo u velikom nevremenu u Grčkoj. Puno ozlijeđenih

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2019. u 7:19 2019-07-11T07:19:00+02:00

Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada«, kazao je ravnatelj medicinskog centra Athansios Kaltsas za OPEN TV

Šest stranih državljana poginulo je, dok je više desetaka osoba ozlijeđeno u velikom nevremenu s olujnim vjetrovima, kišom i tučom koji su u srijedu pogodili sjevernu Grčku, priopćile su lokalne vlasti.

Dvoje starijih čeških državljana poginulo je kada su jaki vjetrovi prevrnuli njihovu putničku prikolicu na Halkidikiju, popularnom turističkom poluotoku u sjevernoj Grčkoj, priopćila je tamošnja policija.

Drugdje u regiji, žena i 8-godišnji dječak iz Rumunjske poginuli su kada srušio krov restorana u Nea Plagiji, dok su jedan muškarac i dječak, oboje ruskog državljanstva, poginuli kada se drvo srušilo u blizini hotela u primorskom gradu Potidei, priopćile su vlasti.

Medicinski centar izvijestio je, pak, kako je kod njih pomoć zatražilo 60 do 70 osoba, ponajviše zbog prijeloma.

»Ovo je prvi put u mojoj 25-godišnjoj karijeri da sam doživio ovako nešto. Oluja je došla tako naglo i iznenada«, kazao je ravnatelj medicinskog centra Athansios Kaltsas za OPEN TV.

Meteorolog Klearxos Marousakis opisao je vremenske uvjete kao »izuzetno neobične« za ovo doba godine.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.