Napad u vrijeme mise

Šesnaestero ozlijeđenih u eksploziji ispred katoličke crkve na Filipinima

Hina

Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, no poznato je da u tom području djeluju muslimanski pobunjenici i ekstremisti koji su već izvršavali napade



MANILA Šesnaestero ljudi je ozlijeđeno u eksploziji bombe koja se u vrijeme održavanja mise dogodila ispred katoličke crkve na južnom filipinskom otoku Mindanau, objavili su u subotu svećenik i policija.


Nitko još nije preuzeo odgovornost za napad, no poznato je da u tom području djeluju muslimanski pobunjenici i ekstremisti koji su već izvršavali napade.


Bernardo Tayong, zapovjednik policije grada Midsayapa, rekao je kako je većina ozlijeđenih stajala ispred crkve u tom gradu kad se napad dogodio.




Tayong ističe kako su stručnjaci za eksplozive još uvijek na mjestu događaja. Postoje izvještaji da je u blizini pronađena još jedna bomba, no još uvijek nije poznato dovoljno informacija.


Sigurnosne snage diljem jugoistočne Azije su u stanju najviše pripravnosti uoči Božića i Nove godine. Australska i indonezijska policija su objavile kako su spriječile bombaške napade, a malezijske snage sigurnosti uhitile su navodne militante.