Sve hladniji odnos prema Haškom tribunalu

Selaković: Srbija će surađivati s Haagom samo kad je u interesu optuženih

Hina

»Ne možete mi reći da je Haradinaj zajedno sa svojim suradnicima apsolutno nevin, a da su Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Nikola Šajinović i Dragoljub Ojdanić krivci, koji su osuđeni na 22, odnosno 15 godina teške robije«, rekao je Selaković



BEOGRAD  – Srbija neće potpuno prekinuti suradnju s Haaškim tribunalom, a surađivat će samo u onoj mjeri koliko je to u korist srpskih državljana koje je Haag optužio, izjavio je u petak srbijanski ministar pravosuđa i državne uprave Nikola Selaković Radio televiziji Srbije (RTS).


Selaković je objasnio kako ta suradnja znači »da im treba maksimalno pomoći« i najavio da će ih uskoro posjetiti u Haagu.


Komentirajući odluku Tribunala da oslobodi Ramusha Haradinaja i dvojicu njegovih suradnika iz bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), srbijanski ministar pravosuđa istaknuo je da ta oslobađajuća presuda neće pridonijeti »dobroj klimi među Albancima i Srbima«.




»Ne možete mi reći da je Haradinaj zajedno sa svojim suradnicima apsolutno nevin, a da su Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Nikola Šajinović i Dragoljub Ojdanić krivci, koji su osuđeni na 22, odnosno 15 godina teške robije«, rekao je Selaković.


Uz napomenu da je »sila mnogo važnija od prava« srbijanski ministar pravosuđa je u emisiji RTS ocijenio da su »to mjerila Tribunala s kojima se Srbija treba suočiti«.