Tko je pomagao Trumpu?

Sazvana velika porota u Washingtonu: Istražit će jesu li Rusi utjecali na američke izbore

Hina

Posebni tužitelj Rober Mueller / Reuters

Posebni tužitelj Rober Mueller / Reuters

Velika je porota započela svoj rad zadnjih tjedana što je znak da se zahuktava Muellerova istraga o navodnim ruskim naporima da utječu na izbore te da li je Rusija bila u dosluhu s kampanjom predsjednika Donalda Trumpa, piše Wall Street Journal



WASHINGTON Posebni tužitelj Robert Mueller sazvao je veliku porotu u Washingtonu kako bi istražio navode o ruskom miješanju u američke izbore 2016., izvijestio je u četvrtak list The Wall Street Journal, navodeći dva neimenovana izvora upoznata s time.


Velika je porota započela svoj rad zadnjih tjedana što je znak da se zahuktava Muellerova istraga o navodnim ruskim naporima da utječu na izbore te da li je Rusija bila u dosluhu s kampanjom predsjednika Donalda Trumpa, piše Wall Street Journal.


Kongresna tijela  istražuju umiješanost Rusije u izbore za koju američke obavještajne agencije smatraju da je bila zamišljena da prevagne glasovanje u Trumpovu korist.




Moskva niječe bilo kakvu umiješanost, a Trump niječe dosluh svoje kampanje i opetovano osuđuje istrage kao politički lov na vještice.


Muellerovo korištenje velikom porotom može mu dati snažno oruđe u potrazi za dokazima među kojima i izdavanje subpoena i prisiljavanje svjedoka da svjedoče.


Velika porota je skupina običnih građana koja, radeći iza zatvorenih vrata, razmatra dokaze i moguća kaznena djela koja istražuje tužitelj i odlučuje o tome treba li podnijeti kaznene prijave.