Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
Ključni osumnjičenik

Salah Abdeslam izručen Francuskoj

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 27. travanj 2016. u 11:28 2016-04-27T11:28:17+02:00

 Belgijsko savezno tužiteljstvo objavilo je u srijedu izručenje Francuskoj Salaha Abdeslama, ključnog osumnjičenika za terorističke napade u Parizu, povezanog s počiniteljima napada u Bruxellesu.

»U okviru dosjea povezanog s napadima u Parizu 13. studenoga 2015., Salah Abdeslam izručen je jutros francuskim vlastima (u skladu s europskim uhidbenim nalogom izdanim na njegovo ime 19. ožujka 2016. u Francuskoj)«, priopćilo je savezno tužiteljstvo.

Savezno tužiteljstvo objavilo je da neće objaviti »nikakvu dodatnu informaciju glede vremena i okolnosti tog izručenja«, izvedenog u diskreciji.

Salah Abdeslam uhićen je u Molenbeeku, briselskoj četvrti, 18. ožujka nakon četiri mjeseca potrage poslije napada 13. studenoga u Parizu.

Abdeslam je »željan izjasniti se«, rekao je njegov novi francuski odvjetnik Frank Berton. »Željan je izjasniti se«, povjerio je Berton na Internet stranici francuskog regionalnog dnevnika La Voix du Nord (glas sjevera).

Abdeslam je jedini preživjeli među džihadističkim napadačima koji su usmrtili 130 osoba u Parizu i predgrađu.

Prema uhidbenom nalogu »Salah Abdeslam predan je jutros francuskim vlastima«, objavilo je belgijsko savezno tužiteljstvo.

Tužitelj Francois Molins potvrdio je u priopćenju Abdeslamov dolazak u Francusku. »Tijekom dana predstavit će ga se istražnim sucima zbog ispitivanja«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.