Granatiranje Afrina

SVIJET SVE ZABRINUTIJI Turska nastavila napad na Kurde u Siriji: ‘Brzo ćemo ih pregaziti’

Hina

Turski predsjednik Tayyip Erdogan najavljuje da je nakon Afrina na redu kurdski grad Manbidž, no zamjenik premijera Mehmet Simsek smiruje strasti i tvrdi da nema govora o produljenoj vojnoj ofenzivi



Turska je ponedjeljak granatirala ciljeve u sjevernoj Siriji i poručila da će vrlo brzo pregaziti kurdsku miliciju YPG koja kontrolira pokrajinu Afrin, prenosi Reuters i dodaje da u svijetu raste sve veća zabrinutost zbog te trodnevne vojne operacije Ankare.


Turske snage i pripadnici pobunjeničke Slobodne sirijske vojske (FSA) od subote nastoje potisnuti Kurde iz spomenute sjeverozapadne enklave, otvarajući novu frontu u sirijskom građanskom ratu, usprkos pozivima Sjedinjenih Država na suzdržanost.


Francuska je zbog turske intervencije u Afrinu pozvala na hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, a glasnogovornik YPG-a u Afrinu tvrdi da Turska gađa civilna područja.




Turski predsjednik Tayyip Erdogan najavljuje da je nakon Afrina na redu kurdski grad Manbidž, no zamjenik premijera Mehmet Simsek smiruje strasti i tvrdi da nema govora o produljenoj vojnoj ofenzivi.


»Naši ulagači mogu mirno spavati, operacija će biti kratka i smanjit će rizik od terorizma u Turskoj«, poručio je Simsek, zadužen za gospodarska pitanja u vladi.