SUKOB MIGRANATA U VELIKOJ KLADUŠI: U tučnjavi sudjelovalo stotinu ljudi. Napadnuti i policajci, dvadeset ljudi uhićeno

Hina

foto ilustracija: REUTERS/Marko Đurica

foto ilustracija: REUTERS/Marko Đurica

"Veći broj migranata je ozlijeđen a u napadu su ozljeđena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo", izjavio je glasnogovornik policije Ale Šiljdedić.



SARAJEVO – Najmanje dvadeset osoba uhićeno je u srijedu nakon što su u prihvatnom centru za smještaj migranata u Velikoj Kladuši izbili sukobi u kojima su napadnuti i policajci, a u kojima je bilo i ozlijeđenih, objavile su vlasti Unsko-sanske županije u Bosni i Hercegovini i policija.


Kako su prenijeli lokalni mediji, u centru za prihvat došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo najmanje stotinu migranata.


Zaštitari angažirani na osiguranju objekta nisu mogli svladati nasilnike pa su pozvali policiju no sudionici sukoba napali su i policajce koji su došli intervenirati, bacajući na njih kamenje i boce, te udarajući ih metalnim šipkama.




Nakon toga policajcima je poslano pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.


“Veći broj migranata je ozlijeđen a u napadu su ozljeđena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo”, izjavio je glasnogovornik policije Ale Šiljdedić.


Nakon izgreda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Oni su donijeli odluku da šest od dvadeset uhićenih nasilnika bude izolirano i deportirano iz BiH.


Šiljdedić je upozorio kako je stanje među migrantima i dalje napeto te da se ne može isključiti mogućnost izbijanja novih izgreda.


U prihvatnom centru “Miral” prošlog vikenda izbio je požar u kojemu je izgorio jedan od smještajnih objekata a potpuno je uništen inventar koji je tamo bio postavljen.


Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH.


Prema informacijama sigurnosnih agencija u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam tisuća migranata.