Tragedija

STRAVA U SLOVENSKOJ BOLNICI Požar odnio dva života: Sve je počelo tako da se pacijent sam zapalio šibicama?

Hina

»Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, nakon čega se plamen prenio na susjednog bolesnika i oba su izgorjela. Za tri bolesnika iz sobe još se traga«, tvrdi televizijska postaja POP-TV



 Dvije su osobe smrtno stradale, a za nekima se još traga, nakon požara što je izbio u utorak popodne u bolnici u gradu Jesenice u sjeverozapadnoj Sloveniji, a prema medijiskim izvješćima izazvao ga je pacijent koji se sam zapalio.


»Požar je odnio dva života«, potvrdio je popodne u kratkoj izjavi ministar zdravstva Samo Fakin.


Prema informacijama koje nisu službeno potvrđene, požar je izbio u sobi u kojoj se njeguju najteži i terminalni bolesnici.




»Prema našim informacijama, jedan od pacijenata koji je kod sebe imao šibice sam se zapalio, nakon čega se plamen prenio na susjednog bolesnika i oba su izgorjela. Za tri bolesnika iz sobe još se traga«, tvrdi televizijska postaja POP-TV, te dodaje da je jedan ranjenik s teškim opeklinama iz Jesenica u međuvremenu helikopterom prevezen u Ljubljanu.


Ministar zdravstva kazao je da je osoblje bolnice većinu bolesnika koje je požar ugrozio s 3. i 4. kata bolnice evakuiralo još prije dolaska vatrogasaca. U bolnici je sada i kriminalistička policija koja ispituje cijeli slučaj.


Ravnatelj bolnice Janez Poklukar rekao je da je evakuirano ukupno 50-ak pacijenata.


Pacijenti su vraćeni na odjele u kojimaa su se nalazili, osim na odjel za intenzivnu njegu koji je do daljnjeg zatvoren.