Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
25. siječnja 2020.
Ne biraju se sredstva

ŠTO JE ZAJEDNIČKO VUČIĆU I BANDIĆU: Pogledajte priglupi spot kojim Vučićevi naprednjaci plaše Srbiju

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 3. veljača 2019. u 15:38 2019-02-03T15:38:00+01:00

Upravo tom nervozom valja objasniti i video koji je producirala i na svom youtube kanalu objavila Srpska narodna stranka. U pitanju je priglup i tragičkomičan spot kojim "naprednjaci" žele diskvalificirati oporbene srbijanske prvake Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić nalazi se pod sve većim pritiskom srbijanske javnosti, ne one medijske, nego one koja svake subote izlazi na ulice i protestira protiv cijelog niza manipulacija i zloupotreba vlasti u režiji Vučićeve vladajuće Srpske narodne stranke. 

Iako želi ostaviti dojam da ga subotnji prosvjedi koji se valjaju beogradskim ulicama i rastu i tjedna u tjedan, Aleksandar Vučić, točnije njegova stranka više ne mogu sakriti nervozu.

Upravo tom nervozom valja objasniti i video koji je producirala i na svom youtube kanalu objavila Srpska narodna stranka. U pitanju je priglup i tragikomičan spot kojim "naprednjaci" žele diskvalificirati oporbene srbijanske prvake Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

U video Jeremić i Đilas dolaze kod svog gazde, koji im nalaže da "lažu" o Vučiću i o njegovoj vlasti i za tu svrhu im daju pun kufer novca. 

Zanimljivo je da su srpski naprednjaci iskoristili motiv kakav je u predizbornoj kampanji za predsjedničke izbore, kad se natjecao protiv Ive Josipovića, koristio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Naime, i u Vučuićevom spotu protiv političkih protivnika glavni negativac u krilu drži mačku koju miluje dok političarima izdaje antivučićevske naloge.

U Bandićevom spotu, koji je Državno izborno povjerenstvo zabranilo, glavni negativac, koji je želio "zacrveniti Hrvatsku", također je držao u krilu mačku i milovao je. Dakako, u pitanju je slučajna podudarnost, koja govori da Vučićev PR tim i PR tim koji je vodio Bandićevu kampanju imaju jednaku viziju svojih političkih neprijatelja, odnosno jednak "ukus" u difamiranju političkih protivnika.

POGLEDAJTE VIDEO  

 
    

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.