Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
7. prosinca 2019.
Idemo u planine

video ST. MORITZ ZA SIROMAŠNE: Na ovim skijalištima Hrvati kupuju zemljišta po cijeni kvadratnog metra garaže u Zagrebu

foto: screenshot
foto: screenshot
Autor:
Objavljeno: 7. veljača 2019. u 11:09 2019-02-07T11:09:00+01:00

Internet oglasi, navode kolege iz Bosne i Hercegovine, pretrpani su ponudom na atraktivnim blidinjskim i kupreškim lokacijama, a kvadrat planinske kućice stoji tek pet stotina eura.

Ljubitelji skijanja iz Hrvatske odavno su svoju skijašku meku našli u Bosni i Hercegovini, a najčešća odredišta, naročito skijaškim i skijašicama s juga zemlje, odavno su skijališta na Kupresu i Blidinju. Stručnjaci za tržište nekretninama u susjednoj zemlji otkrivaju da je koncem prošle i početkom ove godine kupovina zemljišta, ski-kućica, vikendica i apartmana na spomenutim skijalištima pravi hit među posjetiteljima iz Hrvatske.

- Kupci iz Zagreba, Osijeka, Splita i drugih hrvatskih gradova najviše se zanimaju za ova bosanskohercegovačka skijališta, jer se kvadrat zemljišta može kupiti i za 20 eura, što je cijena kvadratnog metra jedne osrednje garaže u Zagrebu, kaže za bosanskohercegovački Dnevni Avaz Spaho Ljajić, vlasnika jedne od sarajevskih agencija za nekretnine.

Internet oglasi, navode kolege iz Bosne i Hercegovine, pretrpani su ponudom na atraktivnim blidinjskim i kupreškim lokacijama, a kvadrat planinske kućice stoji tek pet stotina eura.

Kvadratni metar zemljišta u blizini ski-lifta na Blidinju, pak, prodaje se za skromnih dvadeset eura.

- Zemljište je atraktivno i udaljeno je svega 200 metara od ski-lifta. Mogu se graditi vikendice i planinske kućice. Razlog prodaje je odlazak u Irsku, rekao je kolegama iz sarajevskog dnevnog lista jedan od vlasnika građevinskih parcela iz Gruda, koji je priznao da je ranije za zemljište tražio više, ali ga nije mogao prodati.

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA SKI CENTAR RISOVAC NA BLIDINJU

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.