Ruski predsjednik

SRDAČNI ODNOSI Putin pozvao Trumpa u Moskvu, spreman doći i u Washington “ako se stvore pravi uvjeti”

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Putin je kazao da telefonski pozivi između Moskve i Washingtona nisu dovoljni te da se dvije strane moraju sastajati kako bi razgovarali



JOHANNESBURG Ruski predsjednik Vladimir Putin u petak je potvrdio da je predsjednika SAD-a Donalda Trumpa pozvao u Moskvu te da su obojica spremni za nove sastanke na vrhu, pod uvjetom da se stvore dobri preduvjeti za njihovo održavanje.


Putin i Trump su se prošli tjedan sastali na summitu u Helsinkiju, nakon kojeg je Trump doživio žestoke kritike i optužbe u domovini da se nije dobro snašao na tom susretu.


Govoreći na summitu čelnika BRICS-a, Brazila, Rusije, Indije, Kine i JAR-a, Putin je kazao da telefonski pozivi između Moskve i Washingtona nisu dovoljni te da se dvije strane moraju sastajati kako bi razgovarali o pitanjima poput iranskog nuklearnog sporazuma i globalnih sukoba.




»Spremni smo na takve sastanke. Svakako smo spremni pozvati predsjednika Trumpa u Moskvu. On već ima takav poziv. Ja sam mu to rekao«, rekao je Putin i dodao da je on spreman otići u Washongton »ako se stvore pravi uvjeti za rad«.


Ruski predsjednik je također rekao da je moguće da će se sastati s Trumpom na marginama sumita skupine G20, ili nekog drugog međunarodnog događanja.