Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Fort Bliss

SAD će ilegalne imigrante smjestiti u dvije vojne baze u Teksasu

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 25. lipanj 2018. u 21:56 2018-06-25T21:56:06+02:00

 Američki ministar obrane Jim Mattis potvrdio je u ponedjeljak da će ilegalni imigranti biti smješteni u dvije vojne baze u Teksasu. 
Riječ je o bazi američke kopnene vojske Fort Bliss u El Pasu i zračnoj bazi Goodfellow u San Angelu, kazali su ranije za Reuters američki dužnosnici.
Mattis je u nedjelju rekao da američka vojska priprema izgradnju dvaju privremenih kampova za imigrante u dvije vojne baze, ali nije rekao koje.

Jedan je američki dužnosnik koji je želio ostati anoniman kazao kako se očekuje da će jedna od baza udomiti imigrantske obitelji a druga imigrantsku djecu.
Američka vojska i Mattis ističu kako samo osiguravaju logističku potporu ministarstvu domovinske sigurnosti koje se nosi s problemima imigracije.
Prošli tjedan je američka vojska rekla kako je vlada od nje zatražila da se pripremi na smještanje do 20.000 imigrantske djece.
Trump se već okrenuo vojsci za pomoć u njegovom udaru na ilegalnu imigraciju. Početkom godine snage američke nacionalne garde raspoređene su u pogranične savezne države kako bi pomogle ojačati sigurnost granice.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.