Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. studenoga 2019.
U skladu sa zakonom

Ruska televizija RT potvrdila da se u SAD-u registrirala kao "strani agent"

Autor:
Objavljeno: 13. studeni 2017. u 19:16 2017-11-13T19:16:57+01:00

Ruska televizijska postaja objavila je u četvrtak da će poštovati takozvani zakon FARA (Foreign agents registration act) po kojemu sve tvrtke koje zastupaju neku stranu zemlju ili organizaciju moraju redovito izvješćivati američke vlasti o vezama s tom državom ili ustanovom, u protivnom će im se zamrznuti imovina

MOSKVA Ruska državna televizija RT potvrdila je u ponedjeljak da je ispunila zahtjev američkih vlasti i upisala se kao »strani agent« u Sjedinjenim Državama, na što je Moskva najavila odgovor.

»Između pokretanja kaznenog progona i upisa, odlučili smo se za ovo drugo. Pozdravljamo slobodu govora na američki način i sve koji u to još vjeruju«, narugala se na Twitteru glavna urednica RT-a Margarita Simonijan.

Ruska televizijska postaja objavila je u četvrtak da će poštovati takozvani zakon FARA (Foreign agents registration act) po kojemu sve tvrtke koje zastupaju neku stranu zemlju ili organizaciju moraju redovito izvješćivati američke vlasti o vezama s tom državom ili ustanovom, u protivnom će im se zamrznuti imovina.

Kako navodi RT, koji ove zahtjeve kani osporiti na sudu, američko ministarstvo pravosuđa mu je odredilo rok do ponedjeljka da ih ispuni.

Ruski predsjednik Vladimir Putin nazvao je ove zahtjeve Washingtona »napadom na slobodu govora« koji će za sobom povući »odgovarajući i sličan odgovor« Moskve.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.