Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Protiv reforme

video Ruska policija nema milosti, uhitila je tristotinjak prosvjednika i premlatila ih palicama

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 9:40 2018-09-10T09:40:34+02:00

Prosvjedi su održani u više od 80 gradova diljem Rusije, a mnogi prosvjednici doživjeli su uporabu prekomjerne policijske sile. 

Ruska policija još jednom je pokazala da nema milosti, pogotovo prema ljudima koji su se zamjerili Vladimiru Putinu. U Rusiji su trajali prosvjedi protiv planiranog rasta granice za umirovljenje.

Građani su nezadovoljni jer bi dobna granica za umirovljenje bila 60 godina za žene, a 65 za muškarce. S obzirom da je očekivana životna dob za Ruse 66 godina, mnogi neće doživjeti mirovinu.

Prosvjedi su organizirani diljem Rusije, skupila se mlađa i starija generacija, a svjedoci tvrde da policija nije bila blaga. Mnogi su optužili policiju za upotrebu prekomjerne sile, a navode kako su uhićivana i djeca.

"Putin je lopov"

Također, na ulice su izašli pobornici zatvorenog vođe opozicije Alekseja Navalnya. Prosvjednici su mlaćeni palicama, zaustavljana im je sloboda kretanja, a sveukupno je privedeno gotovo tristotinjak ljudi.

Uzvici koji su se čuli zasigurno ruskog predsjednika nisu ostavili ravnodušnim. Bilo je tu skandiranja „Putin je lopov“ i „Rusija će biti slobodna“ te klasični transparenti uz sliku predsjednika ispod kojih piše jednostavno „Doviđenja“.

Demonstracije su se održale u više od 80 gradova.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.