Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
18. siječnja 2020.
Čuda prirode

video Rodio se dječak s četiri noge i dva penisa. "Nije prvi, parazitskih blizanaca smo imali i prije"

Foto Screenshot YouTube
Foto Screenshot YouTube
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2018. u 17:00 2018-09-18T17:00:00+02:00

Priroda se katkad poigrava s životom na načine kakve zamišljamo u SF knjigama. Zbog viška ekstremiteta dječak će morati na operaciju, no trebao bi biti doro

Čudima prirode katkad nema kraja, a potvrdio je to i posljednji slučaj rođenja djeteta s četiri noge i dva penisa koji je na svjetlo dana, izuzev ovih „viškova” posve zdrav, stigao proteklog vikenda u Gorakhpuru, indijskom gradu udaljenom oko 1200 kilometara jugoistočno od New Delhija, prenosi Daily Mirror.

Njegovo rijetko stanje, koje će operirati uskoro u obližnjoj bolnici, vjerojatno je rezultat parazitskog blizanca, stanja u kojem se jedan od začetih blizanaca ne razvije u potpunosti pa se određeni dijelovi tijela spoje na tijelo blizanca koji se normalno razvija.
Iako rijedak - slučaj parazitskih blizanaca događa se u jedan na milijun slučajeva – postoje brojni dokumentirani prikazi ovog fenomena.

Štoviše, prošle godine u Indiji, dijete rođeno s istim viškom nogu i spolovila umalo nije bilo ubijeno od strane vlastite obitelji, a na koncu je za njegov spas zaslužan kirurg koji ga je odlučio besplatno operirati i tako spasiti od praznovjerne obitelji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.