Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
18. siječnja 2019.
Pakao u Siriji

RUSI TVRDE DA SE SIRIJA OBRANILA RUSKIM ORUŽJEM: Pogledajte kako sirijski obrambeni sustavi pokušavaju presresti rakete

foto: REUTERS
foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2018. u 10:05 2018-04-14T10:05:33+02:00

Sirijski aerodrom Al-Dumayr, koji se nalazi 40 kilometara sjeveroistočno od Damaska, napadnut je s dvanaest krstarećih projektila, ali ove rakete sirijska vojska je uspjela presresti.

Većinu raketa koje su ispalili Amerikanci, Britanci i Francuzi presreo je i oborio sirijski obrambeni sustav, tvrde iz ruskog ministarstva obrane za RT. Ruski obrambeni sistemi, navodi se, nisu bili uključeni u presretanje raketa i obranu od napada.

- Američki ratni avioni i brodovi lansirali su preko stotinu krstarećih i drugih raketa na sirijske civilne i vojne objekte, tvrde u ruskom ministarstvu obrane.

Napadi su počeli s dva američka broda stacionirana u Crvenom moru, s taktičkom zračnom potporom bombardera b-1 iz baze Al-Tanf u sirijskom Homsu.

Sirijski aerodrom Al-Dumayr, koji se nalazi 40 kilometara sjeveroistočno od Damaska, napadnut je s dvanaest krstarećih projektila, ali ove rakete sirijska vojska je uspjela presresti, tvrde u ruskom ministarstvu obrane.

U obrani od napada Sirijci su koristili sovjetske zemlja - zrak rakete, uključujući i sustav S-125, koji NATO bilježi sljedećim oznakama: SA-3 Goa), S-200 (SA-5 Gammon), 2K12 Kub (SA-6 Gainful) i Buk.

Sirijska protuzračna obrana uzvratila je na zračne napade Amerikanaca, Francuza i Britanaca iznad Damaska.

Rusko ministarstvo vanjskih poslova poručuje da u obrani nije korištena ruska vojna tehnika, ona pod kontrolom ruske vojske u Siriji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka