Iranski predsjednik

ROHANI PRIJETI TRUMPU ‘Amerika treba znati… rat s Iranom je majka svih ratova’

Hina

Reuters

Reuters

Iran se suočava s američkim pritiskom i prijetećim sankcijama nakon Trumpove odluke da povuče Sjedinjene Države iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, postignutog 2015. godine



Iranski predsjednik Hasan Rohani u nedjelju je upozorio američkog predsjednika Donalda Trumpa vezano uz nastavak neprijateljskog odnosa prema Teheranu istaknuvši da »Amerika treba znati…rat s Iranom je majka svih ratova«, objavila je državna iranska novinska agencija IRNA.


Iran se suočava s američkim pritiskom i prijetećim sankcijama nakon Trumpove odluke da povuče Sjedinjene Države iz međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu, postignutog 2015. godine.


Obraćajući se na skupu koji je okupio iranske diplomate Rohani je poručio: »Gospodine Trump, ne vucite lava za rep, zbog toga biste mogli požaliti«, prenijela je IRNA.




»Amerika treba znati da je mir s Iranom majka svekolikog mira te da je rat s Iranom majka svih ratova«, istaknuo je Rohani.


»Niste u poziciji da potičete iranski narod protiv iranske sigurnosti i interesa«, kazao je nadalje iranski predsjednik očito referirajući se na izvješća o naporima Washingtona kojima je cilj destabilizirati iransku vladu.


Američki dužnosnici u Washingtonu, koji su bliski tematici odnosa s Teheranom, kazali su za Reuters da je Trumpova administracija pokrenula ofenzivu govora i internetske komunikacije koja ima za cilj poticati nerede i pomoći pritisku na Iran kako bi on okončao svoj nuklearni program kao i potporu militantnim skupinama.


Sadašnji i bivši američki dužnosnici navode kako ta kampanja prikazuje iranske čelnike u oštrom svjetlu, povremeno se koristeći informacijama koje su pretjerane ili pak bivajući u neskladu sa službenim stajalištima, uključujući tu komentare ranijih američkih administracija.