Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. listopada 2019.
Poruka na Twitteru

Puigdemont poručio da ne odustaje od kandidature

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 31. siječanj 2018. u 17:13 2018-01-31T17:13:17+01:00

»Ja sam ljudsko biće i također imam trenutke kada gajim sumnje. Ali ja sam također i predsjednik te iz poštovanja, zahvalnosti i obveze prema građanima i zemlji, neću odstupiti. Nastavljamo dalje«, poručio je na Twitteru

MADRID Katalonski vođa Carles Puigdemont u srijedu je opovrgnuo da odustaje od kandidature za predsjednika vlade Katalonije, nakon objave njegovih privatnih poruka iz kojih se vidi da je gajio neke »sumnje« oko toga i u kojima je napisao da je došao kraj bitki za neovisnu Kataloniju jer su ga žrtvovali njegovi saveznici.

»Nastavljamo dalje«, poručio je Puigdemont u poruci na Twitteru.

Emisija »El Programa de Ana Rosa« privatne televizijske kuće Telecinco objavila je u utorak niz Puigdemontovih poruka bivšem članu katalonske vlade Toniju Caminu u kojima piše da gaji »sumnje« oko svoje kandidature te da je, u skladu s planom španjolske vlade, »žrtvovan od strane svojih saveznika«.

No, u najnovijem obratu, Puigdemont je odlučan voditi nezavisnu Kataloniju.

»Ja sam ljudsko biće i također imam trenutke kada gajim sumnje. Ali ja sam također i predsjednik te iz poštovanja, zahvalnosti i obveze prema građanima i zemlji, neću odstupiti. Nastavljamo dalje«, poručio je na Twitteru.

U međuvremenu je potpredsjednik španjolske vlade zatražio od šefa katalonskog parlamenta da odustane od potpore Puigdemontu te započne konzultacije oko novog kandidata.

Za sada Puigdemont, kojeg je Madrid svrgnuo s mjesta predsjednika regionalne katalonske vlade i koji se nalazi u Belgiji, ostaje jedini kandidat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.