Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 1
Sutra: 15° 15° 1
26. travnja 2019.
Odlua suca

Puidgemont i članovi njegove vlade pušteni na uvjetnu slobodu, još se ne zna hoće li biti izručeni

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2017. u 7:15 2017-11-06T07:15:21+01:00

Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje koji je izdala Španjolska

Smijenjeni katalonski predsjednik Carles Puigdemont i četvorica bivših članova njegove vlade za kojima je izdan europski uhidbeni nalog, pušteni su na uvjetnu slobodu po odluci sudca istrage, priopćilo je državno odvjetništvo u Bruxellesu u noći na ponedjeljak.

Petorica Katalonaca su se u nedjelju ujutro predala policiji u Bruxellesu, kamo su se sklonili početkom prošlog tjedna. Sada drugi sud u idućih 15 dana treba odlučiti hoće li provesti europski nalog za uhićenje koji je izdala Španjolska.

Sudac koji je imao 24 sata za odluku o eventualnom pritvaranju petorice Katalonaca, prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva u Bruxellesu.

Oni »ne smiju napustiti belgijski teritorij bez odobrenja succa istrage«, »moraju ostaviti adresu na kojoj borave i odazvati se na sve sudske i policijske pozive«.

Na ovu odluku ne može se uložiti žalba, dodaje državno odvjetništvo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka