Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Nobelovka

Prvi povratak u Pakistan nobelovke Malale Jusafzai

Malala Jusafzai / Foto: REUTERS
Malala Jusafzai / Foto: REUTERS
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2018. u 11:43 2018-03-29T11:43:27+02:00

Malala Jusafzai, u pratnji roditelja, razgovarala je već s premijerom Šahidom Hakanom Abasijem u okviru tog četverodnevnog posjeta. Obuzele su je emocije na prijemu koji je premijer priredio u njezinu čast

Malala Jusafzai, dobitnica Nobelove nagrade za mir i aktivistica za ljudska prava, doputovala je u četvrtak u rodni Pakistan, koji je napustila u dramatičnim okolnostima 2012. nakon što su je metkom u glavu pogodili pakistanski talibani.

»Želimo dobrodošlicu Malali Jusafzai. Vratila se kući«, izjavio je glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Muhamed Faisal.

»Susrest će se s nekoliko osoba ovdje ali detalji posjeta nisu objavljeni iz sigurnosnih razloga«, dodao je on.

Malala Jusafzai, u pratnji roditelja, razgovarala je već s premijerom Šahidom Hakanom Abasijem u okviru tog četverodnevnog posjeta. Obuzele su je emocije na prijemu koji je premijer priredio u njezinu čast. »Priželjkivala sam vratiti se u svoju zemlju sve te godine«, rekla je Malala.

Premijer je kazao kako je sretan što je mogao dočekati »kćer Pakistana«. »Ti si najjači pakistanski glas protiv ekstremizma«, rekao je Abasi u kratkom govoru.

Još se ne zna hoće li 20-godišnja Malala posjetiti rodni okrug Šangla, u dolini Svat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.