Niz afera

Prosinečki izbacio Vranješa iz reprezentacije BiH zbog koketiranja sa četništvom i afere sa Karleušom: ”Sam je sebe izbacio”

Hina

Reuters

Reuters

 Bosanskohercegovački nogometni izbornik Robert Prosinečki odlučio je iz reprezentacije izbaciti kontroverznog braniča Anderlechta Ognjena Vranješa zbog otvorenog koketiranja sa četništvom te objave intimnih fotografija iz afere sa srpskom turbofolk pjevačicom Jelenom Karleušom, objavili su u utorak mediji u BiH. »Sam je sebe izbacio iz reprezentacije. Reprezentativac jedne zemlje, tako i Bosne i Hercegovine, mora se dokazivati na terenu i izvan njega. Žao mi je, ali tako je«, rekao je Prosinečki.

Pojasnio je kako je Vranješa izbacio iz reprezentacije zbog niza afera. Iako nije izravno rekao o kojima je riječ, jasno je kako se radi o tome da je Vranješ nedavno na društvenim mrežama objavio intimne fotografija iz afere koju je imao sa srpskom turbofolk pjevačicom Jelenom Karleušom, te zbog tetovaže ratnog zločinca iz Drugoga svjetskog rata četničkog vojvode popa Momčila Đujića.


»I Savez je reagirao i osudio njegove postupke prije izvjesnog vremena. Vranješ je ušao u sukob s navijačima, tetovaža, afere… Ne, to tako ne ide. Svi moramo biti u službi reprezentacije i države, podređeni cilju, plasmanu na Europsko prvenstvo 2020. Nikakvi, ni najmanji problemi u i oko ekipe nam ne trebaju«, kazao je Prosinečki.


Prosinečki je napomenuo da sada mora pronaći adekvatnu zamjenu za Vranješa, koji je igrao na poziciji desnog braniča.