Zlodjela Jeffreyja Epsteina

Progovorile žrtve pedofila kojem nikada neće suditi: “Imao je čak i liječnike koji su nam davali tablete za smirenje’

P. N.

Jedna od žrtava seksualnog roblja Virginia Giuffre, FOTO/REUTERS

Jedna od žrtava seksualnog roblja Virginia Giuffre, FOTO/REUTERS

Iako Jeffrey Epstein nije doživio suđenje za seksualnu trgovinu među kojima je bilo i 36 maloljetnica, njegove žrtve progovorile su za američke medije i pokušale prikazati kakvo su mučenje zapravo proživljavale



Već mjesecima se u medijima govori o slučaju Jeffreyja Epsteina, optuženog pedofila i milijardera koji je prije nešto više od mjesec dana izvršio samoubojstvo u zatvorskoj ćeliji pa nije dočekao suđenje za svoja zlodjela.


Njegove žrtve odlučile su progovoriti u javnosti, a šokantna je činjenica da je Epstein čak plaćao i doktore koji su djevojkama davali tablete za smirenje, prenosi New York Post.


Iako Jeffrey Epstein nije doživio suđenje za seksualnu trgovinu među kojima je bilo i 36 maloljetnica, njegove žrtve progovorile su za američke medije i pokušale prikazati kakvo su mučenje zapravo proživljavale.




Naime, kako bi djevojke “smirio” kod seksualnog zlostavljanja, Epsteinovi doktori i psihijatri propisivali su im tablete za smirenje i anti-depresive, a naglasimo kako su neke od djevojaka imale tek 14 godina.


– Išle smo kod raznih doktora, psihijatara i ginekologa. Čak su nam na usluzi bili i zubari koji su nam izbjeljivali zube. Doktori su nam propisivali Xanax tablete, rekla je medijima Virginia Giuffre, jedna od žrtava koju je milijarder vrbovao kada je imala samo 16 godina.


– Koji doktor zdravog razuma daje tako mladim djevojkama tablete za smirenje, umjesto da ih zaštiti?, zapitala se Virginia Giuffre.


Sarah Ransome imala je 22 godine kada je iz svoje zemlje, Južnoafričke Republike, završila u seksualnom roblju Jefferyja Epsteina. Njoj je psihijatar propisao litij koji se inače koristi kod bipolarnog poremećaja, a zbog toga što je Sarah bila na rubu živčanog sloma.


– Moglo se vidjeti na našim licima koliko smo bile slomljene i loše se osjećale, bile smo cijelo vrijeme na tabletama, nadrogirane, izjavila je potresno Sarah Ransome.


Odvjetnik Bradley Edwards koji je tužio savezne tužitelje Južne Floride zbog načina na koji su postupili sa cijelim slučajem 2008. godine opisao je ovaj proces kao psihološku manipulaciju Epsteina.


– On je znao da djevojke nemaju doma, nemaju auto niti mjesto gdje bi mogle živjeti, a on bi im sve to omogućavao, kao i usluge svih mogućih doktora, dodao je Edwards.