Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 1
Sutra: 23° 23° 1
21. rujna 2019.
Facebook prevara

»Princ Harry« prevario austrijskog poduzetnika za desetke tisuća eura

Autor:
Objavljeno: 15. ožujak 2014. u 15:55 2014-03-15T15:55:26+01:00

Već po ustaljenoj praksi sličnih prevaranata, »princ Harry« je javio Austrijancu da najprije mora platiti određeni iznos kao jamstvo da će posao biti solidno obavljen

EISENSTADT/ŽELJEZNO Austrijski poduzetnik iz Gradišća ostao je bez 27,500 eura koje je uplatio neznancu koji se na Facebooku predstavljao kao princ Harry i koji mu je obećavao da će postavljati parkete u Buckinghamskoj palači u Londonu.

Parketar iz mjesta Oberwarth na društvenoj je mreži upoznao neznanca koji mu se predstavio kao pric Harry. Tobožnji izdanak britanske kraljevske obitelji obećao je Austrijancu da će mu pomoći da dobije posao obnove parketa u kraljičinoj rezidenciji. Lažni princ se s naivnim Austrijancem dogovorio i o cijeni, parketar je za posao trebao dobiti milijun funti.

Već po ustaljenoj praksi sličnih prevaranata, »princ Harry« je javio Austrijancu da najprije mora platiti određeni iznos kao jamstvo da će posao biti solidno obavljen. Kad je napokon shvatio da je zauvijek izgubio svojih 27,500 eura, Austrijanac je u petak prijavio slučaj policiji.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.