Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Odlazak milijarderovog unuka koji je dugo bio slijep i paraliziran

Preminuo nesretni bogataš - John Paul Getty III.

John Paul Getty III. snimljen u mladosti i nedavno/Foto web
John Paul Getty III. snimljen u mladosti i nedavno/Foto web
Autor:
Objavljeno: 8. veljača 2011. u 16:42 2011-02-08T16:42:00+01:00

Otet je 1973., a kako njegov djed dugo nije htio isplatiti otkupninu, otmičari su mu odrezali uho. Getty se kasnije odao drogi, a nakon vjenčanja je i razbaštinjen...

RIM John Paul Getty III., unuk milijardera Johna Paula Gettyja, preminuo je u 54. godini života u svojoj vili u Engleskoj, javljaju u utorak svjetski mediji.

John Paul Getty III. godinama je bio paraliziran i slijep, a o njemu su se pred sam kraj brinuli njegova majka Gail i sin Balthazar.

Unuk jednog od najbogatijih ljudi na svijetu otet je u srpnju 1973. u Rimu, a nakon što njegova obitelj nije željela isplatiti otkupninu u visini od 17 milijuna dolara, otmičari su mu odrezali uho i poslali ga njegovoj obitelji. Gettyjev djed dugo je oklijevao prije nego što je odlučio platiti otkupninu.

»Imam 14 unučadi. Ako sada platim otkupninu, ubrzo ću imati 14 otetih unuka«, rekao je. Na kraju je pristao posuditi novac svome sinu, uz obavezne kamate.

Nakon isplaćene otkupnine, Getty je pušten a nakon četveromjesečnog zatočeništva imao je brojne ozljede i traume, te je krenuo putem droge i alkohola.

Uz protivljenje svoje obitelji, s 18 godina se oženio s manekenkom Martine Zacher, s kojom je dobio dva sina.

Zbog tog vjenčanja, njegov ga je djed razbaštinio. Godine 1981. zbog predoziranja dobio je moždani udar i šest tjedana bio je u komi.

Njegov otac, također milijarder, nije želio platiti sinovljeve bolničke račune.

»Moj sin se sam doveo u tu situaciju«, kazao je. Sudskom odlukom ipak je bio prisiljen platiti bolničke račune.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.