Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
20. studenoga 2019.
Šef policije

Preminuo i drugi upucani policajac: "Prevrnut ćemo cijelo Sarajevo i naći ubojice"

Foto Screenshot Twitter Anadolu
Foto Screenshot Twitter Anadolu
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2018. u 12:23 2018-10-26T12:23:00+02:00

Počinitelji ubojstva zapravo su pokušali ukrasti automobil golf hrvatskih registracijskih znaka no u toj ih je nakani omela redovita policijska ophodnja

SARAJEVO Liječnici Kliničkog bolničkog centra Univerziteta u Sarajevu nisu uspjeli spasiti drugog policajca, ranjenog u pucnjavi u ranim jutarnjima satima u petak u Sarajevu. Davor Vujnović preminuo je od teške ozljede glave, nakon višesatne borbe za život, piše Klix.ba.

Njegovog kolegu Adisa Šehovića ubili su kradljivci automobila, na koje su dvojica policajaca naletjela u redovnoj kontroli sarajevskog naselja Alipašino polje.

Kradljivci su i prije nego što su policajci izašli iz službenog automobila krenuli pucati na njih iz automatske puške.

Potraga za počiniteljima

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini tragaju za pljačkašima koji su u petak ujutro u Sarajevu ubili jednog policajca a drugog teško ranili i poduzete su sve mjere kako bi se počinitelji tog zločina što prije identificirali i uhitili, izjavio je tijekom dana zapovjednik sarajevske policije Mevludin Halilović.

»Prevrnut ćemo sve i u Sarajevu i na bilo kojem mjestu kako bismo došli do počinitelja«, kazao je Halilović na izvanrednoj konferenciji za novinstvo. Potvrdio je kako su u potragu uključeni i policijski helikopteri te Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA).

Za sada se pretpostavlja kako su ubojice nakon pokušaja krađe vozila u Sarajevu i smrtonosnog napada na policajce pobjegli prema Istočnom Sarajevu odnosno teritoriju Republike Srpske pa su u potragu uključeni i policajci iz tog entiteta.
Halilović nije mogao potvrditi identitet stradalih policajaca no lokalni su mediji objavili kako je ubijen policajac Adis Šehović dok je teško ozlijeđen njegov kolega Davor Vujnović.

Zapucali bez upozorenja

Njihov zapovjednik je kazao kako je riječ o iskusnim policajcima s dvadesetogodišnjim stažom a istaknuo je kako njih dvojica unatoč toj činjenici nisu imali nikakve šanse u sukobu s napadačima koji su na njih zapucali bez ikakvog upozorenja.
Policajci su, prema dostupnim informacijama, zapravo bili u redovitoj ophodnji a na zasjedu u kojoj su bili pljačkaši naletjeli su oko 4 sata ujutro. Pljačkaši su odmah zapucali na policijsko vozilo i policajci su pogođeni i prije nego što su iz njega uspjeli izaći.

Počinitelji ubojstva zapravo su pokušali ukrasti automobil golf hrvatskih registracijskih znaka no u toj ih je nakani omela redovita policijska ophodnja.

Predsjednik vlade Sarajevske župamije Adem Zolj kazao je kako su poduzete sve potrebne mjere da bi se pronašlo napadače dodajući kako nema potrebe za uvođenjem izvanrednog stanja.

Kriminalci aute odvoze u RS

Upozorio je ipak kako se još jednom pokazalo da entitetske granice omogućuju kriminalcima da ovako drsko napadaju i pri tom bez problema bježe dok je policajcima zabranjen prelazak preko administrativnih granica unutar države.

Građane je pozvao na smirenost i suradnju s policijom.

Istragu o ovom zločinu za sada vodi Županijsko tužiteljstvo a pretpostavka je kako su počinitelji pripadnici jedne od brojnih kriminalnih skupina koje organizirano kradu automobile u Sarajevu, odvoze iz na skrovita mjesta u RS-u i potom ih cijele ili u dijelovima prodaju na crnom tržištu.

»Te su kriminalne skupine postale opasnije i agresivnije i ne prezaju od uporabe vatrenog oružja«, kazao je zapovjednik Halilović upozoravajući kako su policajci u Sarajevu ogorčeni zbog napada na njihove kolege.
»Radit ćemo po zakonu ali ćemo se i braniti«, kazao je Halilović.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PayDo parking aplikacija