Koronavirus

Potresan video zaražene iz bolničkog kreveta: Jedva dišem kroz cjevčicu, kao da mi se staklo lomi u plućima

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot Facebook Tara Jane Langston

Foto Screenshot Facebook Tara Jane Langston



Tara Jane Langston, 39-godišnja Britanka zaražena koronavirusom, na svom je bolničkom krevetu snimila video u kojem je podijelila svoje užasno iskustvo borbe s ovom bolesti, koja je već uzela više od 10.000 života diljem svijeta. 


Njena je poruka onima koji bi se i dalje igrali i riskirali s koronavirusom, ne pridržavajući se mjera iz izolacije i ostanka kući: “Shvatite ga ozbiljno!”.


Gledateljima je zorno pokazala cjevčicu, kroz koju i ovako teško diše, a njen je govor isprekidan snažnim kašljem. Zaista je potresno kako je ono što osjeća usporedila s “lomljenjem stakla u plućima”.




– Svaki dah je nova borba, rekla je.


Liječnici su ju morali hospitalizirati na odjelu intenzivne njege, gdje se polako oporavlja. Otkad je pod posebnom paskom liječnika u bolnici Hilligdon u Londonu stanje joj se znatno popravilo. 


U razgovoru za Daily Mail ispričala je kako je i sama nekoć mislila da je panika oko epidemije koronavirusa pretjerana. Da je sve ovo hrpa gluposti. Da je priča napuhana. Sada zna bolje. Želi upozoriti sve da se drže svojih domova.


– Nisam htjela povjerovati u cijelu ovu histeriju. Onda sam dobila koronavirus i nikada više ne želim iskusiti takvo nešto, budući da je ovo duboko neugodno iskustvo.


Svi vi koji želite riskirati s koronavirusom, samo pogledajte mene. Mogli bi završiti kao ja, ispričala je Tara Jane Langston, koja je prije bolesti bila u izvrsnoj fizičkoj kondiciji.


Osjećala se loše cijelog prošlog tjedna, nakon što joj je najprije dijagnosticirana upala pluća. Propisani su joj antibiotici, koje je uzimala zajedno s ibuprofenom i paracetamolom. 


Sad je uvjerena da joj je ibuprofen samo otežao bolest, zbog koje je hitnom morala biti prevezena u bolnicu.



– Uzimala sam osam ibuprofena dnevno i sad mislim da je taj lijek samo pogoršao cijelu situaciju. Kad sam prevezena na odjel intenzivne njege, htjeli su me uspavati i intubirati, zbog svega kroz što je moje tijelo prošlo posljednjih dana. Slomilo me. 


Sva sreća, održali su me budnom, ali trebala sam šest litara kisika. Kako mi se stanje lagano popravlja, sad mi je potrebna samo litra kisika, rekla je Daily Mailu.


Tara Jane Langston samo je jedna od 2.695 zaraženih u Velikoj Britaniji, gdje je koronavirus ubio već 137 ljudi.