Mediji objavili snimku

Posljednje riječi pilota s brazilskim nogometašima: ‘Bez goriva smo. Imamo potpuni nestanak struje’

Hina

Reuters

Reuters

»Gospođo, LAMIA 2933 ima potpuni nestanak, potpuni nestanak električne energije, bez goriva«, rekao je pilot Miguela Quiroga na snimci nekoliko minuta prije nego se zrakoplov na čarter letu srušio kod grada Medellina



MEDELLIN Pilot zrakoplova koji se srušio u kolumbijskim planinama pri čemu je poginula 71 osoba poslao je radio poruku kontrolnom tornju u panici kako bi izvijestio da mu je nestalo goriva, prema snimci koju su u srijedu objavili kolumbijski mediji.


»Gospođo, LAMIA 2933 ima potpuni nestanak, potpuni nestanak električne energije, bez goriva«, rekao je pilot Miguela Quiroga na snimci nekoliko minuta prije nego se zrakoplov na čarter letu srušio kod grada Medellina.


U nesreći je poginula većina članova brazilskog nogometnog kluba Chapecoense i 20 novinara koji su putovali s njima na završnicu Copa Sudamericana, drugo po veličini južnoameričko natjecanje.




Snimka je objavljena na nekoliko najvažnijih kolumbijskih elektroničkih medija te na internetskim stranicama novina, ali vlasti nisu potvrdile njezinu autentičnost.


Na snimci je pilot ranije zatražio prioritetno slijetanje zbog »problema s gorivom«.


Kontrolni toranj na medellinskoj međunarodnoj zračnoj luci je odobrio zahtjev, ali je potom izgubio kontakt sa zrakoplovom čiji je trup nađen na padinama planine 50 km od grada. Šest osoba je preživjelo pad među kojima i tri nogometaša Chapecoensea.