Kaos nakon nevremena

Poplave u Istanbulu nakon jake kiše i oluje

Hina

Reuters

Reuters

Poplavljen je velik broj cesti, mostova, tunela i stanica podzemne željeznice, a potopljeni su i automobili. Televizijske snimke prikazuju ljude koji plivaju ulicama i brodove koji ih spašavaju iz poplavljenih kuća



ISTANBUL Stanovnici su u utorak morali plivati na sigurno na poplavljenim ulicama Istanbula nakon što su jaka kiša i oluje donijele kaos u taj najveći turski grad, zbog čega je na nekoliko sati zaustavljen i trgovinski promet Bosporom.


Poplavljen je velik broj cesti, mostova, tunela i stanica podzemne željeznice, a potopljeni su i automobili. Televizijske snimke prikazuju ljude koji plivaju ulicama i brodove koji ih spašavaju iz poplavljenih kuća.


Velika količina oborina i slaba vidljivost zaustavile su promet kroz Bospor, važan međunarodni morski put za naftu i žito, od 8,30 sati do podneva po lokalnom vremenu.




Turske vlasti zatvorile su i tjesnac Dardanela za tankere duže od 200 metara nakon što se jedno takvo plovilo nasukalo, no u podne im je ponovno omogućen prolaz.


»Svjedočimo prirodnoj katastrofi«, istaknuo je za turski CNN ministar prometa Ahmet Arslan. Turski premijer Binali Yildirim naglasio je da nema žrtava.


Kiši je prethodilo više od 6700 udara munje u samo dva sata, rekao je CNN.


Guverner Istanbula Vasip Sahin upozorio je građane da ne koriste automobile ukoliko to nije nužno, otkazane su i neke trajektne linije, a djelomično je zaustavljen i javni prijevoz.