Nožem proboli Selvedina Beganovića

Ponovno napadnut imam koji se protivio odlasku Bošnjaka u IS

Hina

Imam Beganović zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu ramena, nakon čega je nepoznati napadač pobjegao. Incident se dogodio oko 12,30 sati dok se nedaleko džamije pripremao za vjerski obred, navodi Avaz



MOSTAR  Imam Selvedin Beganović, koji je otvoreno kritizirao odlazak Bošnjaka u redove terorističke organizacije Islamske države (IS), ponovno je u subotu napadnut, izvijestio je u nedjelju Dnevni Avaz.


Imam Beganović zadobio je ubodnu ranu nožem u predjelu ramena, nakon čega je nepoznati napadač pobjegao. Incident se dogodio oko 12,30 sati dok se nedaleko džamije pripremao za vjerski obred, navodi Avaz.


Imama su u posljednja tri mjeseca nepoznati napadači pokušali ubiti, a jednom prigodom je zadobio i ubodnu ranu u predjelu vrata. Policija nije pronašla napadače a Beganović ih je opisao kao sljedbenike radikalnog islamista – selefiste.




Beganović je imam je u mjestu Trnovima nedaleko Velike Kladuše, a javnosti je postao poznat nakon što je uputio otvoreno pismo Bilalu Bosniću, neformalnom vođi selefijskog pokreta u BiH, u kojem je kritizirao praksu vrbovanja i slanja bošnjačkih mladića iz BiH na sirijsko i iračko ratište kako bi se priključili Islamskoj državi.


Nakon što je Bosnić uhićen u rujnu prošle godine započeli su verbalne, a zatim i fizičke prijetnje i napadi na Beganovića i njegovu obitelj.


Bosniću je nedavno započeo sudski postupak pred Sudom Bosne i Hercegovine po optužnici koja ga tereti za poticanje na terorizam i za novačenje mladića iz te zemlje za borbu na strani IS-a.


S njegovim uhićenjem i procesuiranjem međutim nije zaustavljen odlazak Bošnjaka na ratišta u Siriji i Iraku. Prošloga tjedna u BiH je uhićeno šest osoba koje su se spremale otići na ratište i priključiti se Islamskoj državi što je u BiH kazneno djelo.