Poput vatrenog oružja

Policija u New Yorku ubila nenaoružanog crnca: Zbog metalne cijevi izrešetali ga s deset metaka

Hina

foto: REUTERS

foto: REUTERS

Ime i dob ubijenoga još nisu objavljeni. No na društvenim mrežama ubrzo su objavljene snimke pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici "tirani".



NEW YORK – Newyorška policija u srijedu je nasmrt izrešetala nenaoružanog crnca koji je prijetio policiji i pješacima metalnom cijev noseći je poput vatrenog oružja, izvijestio je policijski dužnosnik te dodao da je policija na mjesto događaja izašla nakon hitnih poziva građana.


Deset hitaca policajci su ispalili u Brooklynu u muškarca koji je zauzeo stav kao da će u njih pucati, rekao je šef lokalne policije Terence Monahan na konferenciji za novinare.


Ime i dob ubijenoga još nisu objavljeni. No na društvenim mrežama ubrzo su objavljene snimke pucnjave, a iz gomile okupljenih građana, koju od policije dijeli traka, čuju se povici “tirani”.




Riječ je o novom u nizu policijskih ubojstava nenaoružanih crnih muškaraca koja su pokrenula ulične prosvjede i potaknula nacionalnu raspravu o pristranosti u američkom kaznenom pravosuđu.


Nedavno je ubojstvo nenaoružanog crnca u Kaliforniji potaknulo nekoliko dana protesta Sacramentu.