Zlatni ljubimci

Policija protiv bahatih vozača: S cesta uklanjaju vozila koja ‘previše sjaje’

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot YouTube

Foto Screenshot YouTube

Sasvim je normalno da vlasnici uređuju svoje limene ljubimce, ali kada se pretjera - njemačka policija ima rješenje. 



HAMBURG — Njemačka policija maknula je s ceste zlatni Porsche jer ometa druge vozače. Skupocjenom se vozilu uskoro pridružio i luksuzni Lamborghini Aventador S Roadster iz jednakog razloga. 


Hamburški Morgenpost javlja da je policija iz prometa isključila vozača (31) koji je upravljao Porsche Panamerom. Razlog isključivanja iz prometa je opasnost koju za druge vozače donosi njegov zlatni limeni ljubimac visokog sjaja.


Policija zaključuje da se auto previše „sjaji i time predstavlja opasnost od zasljepljivanja ostalih sudionika u prometu“, prenosi Morgenpost.




Naređeno je da Porsche mora ponovno na tehnički, ali vozač je nastavio juriti po cestama.


Ponovno je zaustavljen, a onda je policija uzela njegove ključeve, papire i registracijsku tablicu. Vozilo je zatim odvučeno u garažu. Kažnjen je nepoznatim novčanim iznosom, a morat će preurediti vozilo da bi bilo legalno za vožnju.


Paralaleno je zaustavljeno još jedno vozilo, a ovog puta se radilo o luksuznom Lamborghini Aventador S Roadsteru, ponovno zlatne boje.


FOTO/Youtube (fotografija ne prikazuje zaustavljeno vozilo)


FOTO/Youtube (fotografija ne prikazuje zaustavljeno vozilo)



Vlasnik vozila čija je originalna cijena 373,000 eura, Abobakr B. (32), izjavljuje da „jednostavno voli zlato“, prenosi Morgenpost.


Novinarima kaže da mu je garderoba puna zlatne odjeće, „pokazujući kao dokaz crnu majicu sa zlatnim natpisom ‘Versace’. Nakon toga im je pokazao svoje zlatne tenisice i upitao: „Sjaje li moje tenisice? Jesu li i one opasnost?“.


Evi Theodoridou, policijska glasnogovornica, poručuje: „Stručnjaci za vozila su jasno izjavili da visoki sjaj stvara rizik zbog odsjaja kod ostalih vozača“.


Vozač „koji voli zlato“ naposljetku je skinuo sjajnu foliju s auta, pokazavši originalnu crnu boju svog Lamborghinija.