Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. siječnja 2020.
Strahota u Venezueli

Poginulo 68 osoba: Tragedija nakon pobune i požara u policijskoj stanici

REUTERS
REUTERS
Autor:
Objavljeno: 29. ožujak 2018. u 9:20 2018-03-29T09:20:14+02:00

Prenapučenost venezuelskih zatvora primorava snage reda da koriste policijske postaje za duži pritvor dok prema zakonu pritvor ne može trajati više od 48 sati unutar policijske postaje

Šezdeset osam osoba poginulo je u pobuni desetaka zatvorenika nakon koje je izbio požar u glavnoj policijskoj postaji u Valenciji, na sjeveru Venezuele, objavili su u srijedu tužiteljstvo i očevici.

Prenapučenost venezuelskih zatvora primorava snage reda da koriste policijske postaje za duži pritvor dok prema zakonu pritvor ne može trajati više od 48 sati unutar policijske postaje.

»Suočeni sa strašnim događajima do kojih je došlo u glavnoj policijskoj postaji u državi Carabobo gdje je u navodnom požaru poginulo 68 osoba, imenovali smo četiri istražitelja da razjasne što se dogodilo«, izjavio je glavni tužitelj Tarek William Saab na Twitteru.

Po prvim podacima istrage, 66 muškaraca poginulo je kao i dvije žene »koje su bile u posjetu« zatočenicima, dodao je on.

Na video-snimci objavljenoj na Twitteru vidi se više desetaka osoba okupljenih pred policijskom postajom zahtijevajući informacije te žene u plaču dok policija baca suzavac da ih rastjera.

Tužitelj je kazao kako ministarstvo namjerava »hitno razjasniti te bolne događaje koji su zavili u crno venezuelske obitelji te ustvrditi odgovornost« za taj događaj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.