Teške optužbe

Placida Dominga optužuju za zlostavljanje: ‘Nakon seksa bacio mi je 10 dolara za parking’

Portal Novilist.hr

Foto Reuters

Foto Reuters

'Ne želim da se osjećaš kao prostitutka, ali ne želim niti da moraš platiti parking'



Opernog pjevača Placida Dominga (78) optužuju za seksualno uznemiravanje ukupno devet žena, tijekom perioda od trideset godina. Pjevač je navode odbio, tvrdeći da su netočne, prenosi Deadline.


Izvješće je prvo objavio Associated Press, a stoji da je osam pjevača i jedna plesačica, izjavilo da ih je Domingo, inače direktor Opere u Los Angelesu, uznemiravao. Jedna tvrdi da joj je pjevač “stavio ruku u suknju”, a ostali tvrde da ih je “prisiljavao na mokre poljupce po usnama”. 


“Navodi od strane ovih neimenovanih pojedinaca koji sežu i do trideset godina u prošlost su duboko uznemirujući, te kako su predstavljeni, netočni”, rekao je pjevač.




“Svejedno, bolno je čuti da sam nekoga uznemirio ili učinio da se osjećaju neugodno, bez obzira kada i unatoč mojim najboljim interesima. Vjerujem da su sve moje interakcije i veze uvijek bile dobrodošle i konsenzualne. Ljudi koji me znaju ili su radili sa mnom, znaju da nisam netko tko bi namjerno povrijedio, uvrijedio ili osramotio bilo koga”, dodaje.


Domingo je objasnio i da shvaća kako pravila i standardi koji su “bili i trebaju biti”, različiti od onoga kakvi su bili nekada.


“Blagoslovljen sam i smatram privilegijom što imam više od pedeset godina iskustva u operi i držat ću se najviših standarda”, dodaje Domingo, a prenosi Deadline.


AP javlja da su razgovarali s još nekoliko pjevača, plesača, glazbenika iz orkestra, osoblja i glasnovnih trenera koji potvrđuju da su svjedočili neprikladnim ponašanjem slavnog tenora.


Neki tvrde da im je savjetovano da s Domingom nikada ne budu nasamo. Jedna je od žrtava izjavila da je s Domingom dva puta imala spolni odnos.


Nakon jednog seksualnog odnosa u hotelu “Biltmore” u Los Angelesu, žena navodi da joj je Domingo ostavio deset dolara uz rečenicu: “Ne želim da se osjećaš kao prostitutka, ali ne želim niti da moraš platiti parking”, prenosi AP.