Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 6
Sutra: 11° 11° 6
9. prosinca 2019.
Razgovor s novinarima

Papa usporedio s glupanima one koji negiraju klimatske promjene

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 11. rujan 2017. u 16:39 2017-09-11T16:39:54+02:00

»Oni koj negiraju klimatske promjene trebali bi poći znanstvenicima i pitati ih«, rekao je Franjo. »Oni govore vrlo jasno, znanstvenici su precizni. Vidimo posljedice klimatskih promjena, a znanstvenici jasno kažu što nam je činiti«, rekao je Papa u razgovoru s novinarima u zrakoplovu

RIM Fraza iz Starog zavjeta koja kaže da je »čovjek glup« najbolji je opis onih koji negiraju klimatske promjene, kazao je u ponedjeljak papa Franjo.

»Zašto čekamo kako bismo priznali učinke klimatskih promjena?«, upitao je Franjo novinare na letu iz Kolumbije u Rim.

»To me podsjeća na frazu iz Starog zavjeta, iz Psalma: Čovjek je glup. Umišljeni čovjek je jedina životinja koja dvaput upada u istu rupu. Arogancija i taština.. a tu je i moćni dolar. Mnoge odluke ovise o novcu«.

»Oni koj negiraju klimatske promjene trebali bi poći znanstvenicima i pitati ih«, rekao je Franjo. »Oni govore vrlo jasno, znanstvenici su precizni. Vidimo posljedice klimatskih promjena, a znanstvenici jasno kažu što nam je činiti«, rekao je Papa u razgovoru s novinarima u zrakoplovu.

Pozvao je sve, »od političara naniže« da preuzmu odgovornost i djeluju. »Klimatske promjene su nešto s čime se ne smijemo igrati, treba ih shvatiti vrlo ozbiljno«, kazao je Franjo, kojeg su novinari pitali za nedavne uragane, Irmu i Harveyja, koji su opustošli Karibe, Teksas i Floridu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.