Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. siječnja 2020.
Turneja po Latinskoj Americi

Papa Franjo: 'Što se to događa u Peruu? Čim netko napusti dužnost predsjednika, ide u zatvor?'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2018. u 7:32 2018-01-22T07:32:02+01:00

To je već drugi puta da je Papa u Peruu osudio korupciju nakon što je u petak u Limi pozvao na borbu protiv virusa korupcije

Papa Franjo osudio je u nedjelju bijedu i ravnodušnost u velikim gradovima, na misi u Peruu kojom je završio jednotjednu turneju po Latinskoj Americi.

Na misi pred 1,3 milijun vjernika u zračnoj bazi u Limi Papa je rekao kako postoje brojna predgrađa velikih gradova u kojima ljudi nemaju potrebne uvjete za dostojan život.

»Bolno je zaključiti da često u tim urbanim slamovima ima puno djece i mladih« a oni su lica budućnosti, kazao je Sveti Otac.

On je pozvao katolike da se bore protiv »globalizacije ravnodušnosti« i da pomognu marginaliziranim ljudima koji žive »uz ceste i na rubovima naših gradova«.

Za Papu gradovi su »mjesto ravnodušnosti koji nas pretvaraju u anonimne osobe gluhe za druge, koji od nas čine bezlične osobe neosjetljivih srca«.

»Neka poniženje bude prevladano putem bratstva, nepravda pobijeđena solidarnošću a nasilje neka utihne pomoću oružja mira«, rekao je u homiliji.

Neki od vjernika čekali su i 24 sata kako bi čuli Papu na posljednjem događaju prije nego odleti natrag u Vatikan.

Prije mise, Papa je peruanskim biskupima poručio da je politika u toj zemlji bolesna, osuđujući još jednom korupciju u Latinskoj Americi, poglavito u Peruu.

»Što se to događa u Peruu? Čim netko napusti dužnost predsjednika, ide u zatvor?«, upitao je.

To je već drugi puta da je Papa u Peruu osudio korupciju nakon što je u petak u Limi pozvao na borbu protiv virusa korupcije.

Papa je u nedjelju završio sedmodnevnu turneju po Latinskoj Americi tijekom koje je posjetio Čile i Peru.

Za razliku od Perua gdje mu je priređena srdačna dobrodošlica, s manje entuzijazma bio je primljen u Čileu, pogođenom skandalima sa seksualnim zlostavljanjem koje su činili svećenici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.