Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. siječnja 2020.
Novi oružani zločin

foto/video PUCNJAVA U KANADI Napadač ubio dvoje policajaca i dva civila. U pritvoru je

Foto Reuters
Foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. kolovoz 2018. u 16:56 2018-08-10T16:56:00+02:00

Policija iz Frederictona objavila je na Twitteru kako se incident i daje odvija te kako je zasad uhićen jedan osumnjičenik

TORONTO Najmanje četvero ljudi, među kojima dvoje policajaca, ubijeno je u petak u pucnjavi u kanadskom gradu Frederictonu, a jedna je osoba privedena, objavljeno je iz kanadske policije.

Policija iz Frederictona objavila je na Twitteru kako se incident i daje odvija te kako je zasad uhićen jedan osumnjičenik. »I dalje djelujemo u incidentu koji je u tijeku. Objavit ćemo provjerene informacije čim prije«, napisali su na Twitteru.

»Ovog trena možemo potvrditi da je jedna osoba u pritvoru«, napisali su u drugom postu.

Fotografije s društvenih mreža prikazuju policiju, vatrogasce i hitnu pomoć na mjestu događaja.

Na Twitteru se oglasio i kanadski premijer Justin Trudeau. »Strašne vijesti dolaze iz Frederictona«, napisao je. »Suosjećam sa svim žrtvama jutrošnje pucnjave. Pomno pratimo situaciju«, dodao je.

Fredericton, u kojem živi oko 60 000 stanovnika, glavni je grad pokrajine New Brunswick na istoku Kanade.

U Monctonu, gradu koji se također nalazi u New Brunswicku, 2014. godine uslijed masovne pucnjave ubijena su tri, a ranjena dva kanadska policajca.
Tada je to bio jedan od najgorih takvih incidenata u Kanadi, gdje su zakoni o oružju stroži nego u SAD-u, a ubilački napadi na policiju rijetki. Međutim, povećanje količine oružja rezultiralo je porastom oružanih zločina proteklih godina.

Prošlog je mjeseca u Torontu ubijeno dvoje, a ranjeno 13 osoba, nakon čega se počinitelj predao policiji. Ove se godine u Torontu zbio 241 oružani incident, rezultirajući smrću 30 osoba.

U četvrtak je Ontario obećao više novca za policiju te zadržavanje osumnjičenih za oružane zločine u pritvoru, dok se pokrajina bori s porastom pucnjava, uključujući i oružja kućne izrade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.