Panika u Njemačkoj

PUCNJAVA U BERLINSKOJ KATEDRALI Policajac pucao u muškarca naoružanog nožem

Pripremila Slavka Aničić

Reuters

Reuters

Na videosnimkama očevidaca vide se policajci s dugim cijevima i zaštitna traka oko katedrale. Muškarac, Austrijanac u dobi od 53 godine, ranjen je u nogu, pojasnila je policija



BERLIN Njemačka policija ranila je iz vatrenog oružja u nedjelju u Berlinu muškarca koji je zbog posjedovanja noža posijao paniku unutar katedrale, ali je i priopćila da incident nema terorističku pozadinu. 


“Oko 16 sati policija je intervenirala zbog osobe koja je izazivala probleme, a policajac je potom upotrijebio vatreno oružje”, rekla je policijska glasnogovornica.


Policajci su opkolili katedralu nakon što je policajac u njoj upucao muškarca. Na videosnimkama očevidaca vide se policajci s dugim cijevima i zaštitna traka oko katedrale.




Muškarac, Austrijanac u dobi od 53 godine, ranjen je u nogu, pojasnila je policija. On je “neutraliziran” nakon što je, naoružan nožem, izazvao paniku u katedrali.


Po izjavama očevidaca, izgledalo je da je muškarac vrlo konfuzan.


U incidentu je teže ranjen i jedan policajac, objavila je agencija dpa, pozivajući se na policiju.


Trenutno nemamo nikakve indicije koje bi ukazivale da bi se moglo raditi o terorističkom činu, naglasila je policija.


U trenutku incidenta u katedrali je bilo stotinjak ljudi.


Berlinska katedrala koja se nalazi u povijesnom središtu Berlina jedna je od glavnih turističkih atrakcija u glavnom gradu Njemačke.


Katedralu iz 19. stoljeća koja se nalazi na povijesnom Otoku muzeja posjeti više tisuća osoba dnevno.


“U 16 sati policija je intervenirala zbog osobe koja je izazivala probleme, a policajac je potom upotrijebio vatreno oružje”, dodala je.