Slijede objašnjenja

PROPALI ‘POSAO STOLJEĆA’ Izraelci u srijedu dolaze u Zagreb da se ispričaju zbog problema s kupoprodajom vojnih zrakoplova F-16

P. N.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Izraelski novinar Barak Ravid na svom je Twitter profilu objavio da će izraelski dužnosnici u srijedu doći u Zagreb ispričati se zbog problema s vojnim zrakoplovima



Izraelski novinar Barak Ravid na svom je Twitter profilu objavio da će izraelski dužnosnici u srijedu doći u Zagreb ispričati se zbog problema s vojnim zrakoplovima.


Barak Ravid tvrdi da će u srijedu visoki dužnosnik izraelskog ministarstva obrane doći u Zagreb da se ispriča jer nisu uspjeli uvjeriti Trumpovu administraciju da odobri dogovor između Izraela i Hrvatske o kupnji F-16 Barak vojnih zrakoplova. 


“Očekujemo dodatna objašnjenja od izraelske strane. Prema navodima MORH-a predstavnici izraelskog ministarstva obrane boravit će idući tjedan u Zagrebu”, kazao je danas premijer Andrej Plenković na prijemu SNV-a.




Napomenuo je i kako je proces kupnje borbenih zrakoplova od Izraela provjeren. “Hrvatska je imala stručni tim koji je analizirao sve ponude”, rekao je dodavši kako je izraelska ponuda tada, na temelju procjene stručnoga tima, ocijenjena kao najbolja i najkompletnija, javlja N1.


Mediji javljaju da su u kolovozu, dok su izraelski F16 zrakoplovi slijetali na Pleso, državni vrh najmanje osam mjeseci imao sve informacije o uvjetima SAD-a za prodaju aviona Hrvatskoj. Naime, američka administracija navodno je sastavila dokument na dvije stranice i poslala na Ured predsjednice, MORH i premijeru. Premijer je to demantirao.