Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Serija napada

PRONAĐENA SNIMKA Bombaš iz Austina sam je sebe prozvao psihopatom. Ni najmanje nije žalio

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 25. ožujak 2018. u 8:07 2018-03-25T08:07:47+02:00

Vlasti još nisu objavile detalje snimke s mobitela u kojoj 23-godišnji Mark Conditt priznaje da stoji iza niza bombaških napada koji su započeli 2. ožujka i u kojima su poginule dvije, dok je petero osoba ozlijeđeno, osim činjenice da pokazuju da je riječ o mladom čovjeku s psihičkim problemima

Teksašanin odgovoran za bombaške napade u Austinu sebe je nazvao psihopatom i nije pokazivao znakove žaljenja u ispovijesti koju je snimio prije no što ga je okružila policija i što se raznio, objavio je u subotu američki kongresmen.

Vlasti još nisu objavile detalje snimke s mobitela u kojoj 23-godišnji Mark Conditt priznaje da stoji iza niza bombaških napada koji su započeli 2. ožujka i u kojima su poginule dvije, dok je petero osoba ozlijeđeno, osim činjenice da pokazuju da je riječ o mladom čovjeku s psihičkim problemima.

Napadi su počeli eksplozivnim pošiljkama ostavljenima na kućnom pragu, nastavili se u nedjelju bombom aktiviranom žicom, da bi u utorak dva paketa eksplodirala u skladištu FedExa. Conditt se na kraju raznio dok se policija približavala njegovom vozilu.

»Mislim da je u ovom trenutku najbolji dokaz sama ispovijest... U njoj sam sebe naziva psihopatom. Ne pokazuje nikakvo žaljenje, štoviše čak i propitkuje zašto ga ne osjeća nakon stvari koje je napravio«, otkrio je na konferenciji za medije u Austinu zastupnik Michael McCaul.

»Teško je zamisliti nekoga čiji je um toliko bolestan da može počiniti takve napade i ne osjećati nikakvo žaljenje«, istaknuo je McCaul.

Dodao je kako u ispovijesti napadača nema ničeg što bi pokazalo rasnu motiviranost napada, no da je to i dalje predmet istrage.

Prvi paket-bomba je ubio sedamnestogodišnjaka i ranio jednu ženu na adresi gdje žive Afroamerikanci, drugi je eksplodirao kada ga je 75-godišnja Hispanoamerikanka podigla ispred praga svoga stana, a još jedna bomba ostavljena je pred ulazom u kuću u Austinu gdje također žive Afroamerikanci, pri čemu je poginuo jedan 39-godišnjak.

Istražitelji pokušavaju shvatiti što je natjeralo nezaposlenog Conditta koji je živio u predgrađu Austina na te činove te je li imao pomagača u izradi ili postavljanju bombi.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze