Novi napad

PANIKA NA CHAMPS ELYSEESU Pariška policija zaustavila napadača koji se automobilom zabio u policijski kombi

P. N.

Reuters

Reuters

"Smatramo da je riječ o namjernom činu. Naoružani vozač koji je izveo napad je najvjerojatnije mrtav", potvrdio je glasnogovornik francuskog MUP-a Pierre-Henry Brandet



PARIZ Pariška policija evakuirala je područje Champs Elysees u središtu grada dok pristižu vijesti o naoružanom napadaču koji se zabio u policijski kombi, javlja Independent.


Pariški su dužnosnici rekli da je napadač zaustavljen nakon što se automobilom zaletio u policijsko vozilo u području koje vrvi turistima, a kako se zasad čini vozač-napadač je jedina žrtva. 


Nitko od policajaca i prolaznika nije ozlijeđen, javlja agencija Reuters prenoseći izjavu policije.


Reuters


Reuters





Svjedoci su rekli da su vidjeli napadačevo vozilo u plamenu dok je policija tjerala ljude s ulica, a neki  su pak prolaznici rekli da je jedna osoba ležala na podu.


Reuters i francuski mediji javljaju da je situacija sada pod kontrolom.


Vjerujemo da se vozač namjerno automobilom zabio u policijsko vozilo, priopćilo je francusko ministasrtvo unutarnjih poslova, dok je pariški istražitelj zadužen za borbu protiv terorizma pokrenuo istragu o današnjem događaju.


“Smatramo da je riječ o namjernom činu. Naoružani vozač koji je izveo napad je najvjerojatnije mrtav”, potvrdio je glasnogovornik francuskog MUP-a Pierre-Henry Brandet.


Policija je ogradila područje nedaleko od predsjedničke palače i zgrade američkog veleposlanstva, javlja Reuters.


Građanima je putem Twittera poručila da izbjegavaju Champs Elysees.


  Ovo se događa nepuna dva tjedna pošto je »vojnik« skupine Islamske države čekićem napao policajca ispred katedrale Notre – Dame u Parizu, pri čemu je ranjen i uhićen.

Pripadnici redarstvenih snaga bili su na meti zadnjih napada koji su se dogodili u Francuskoj.


U Francuskoj su na snazi jake sigurnosne mjere nakon terorističkih napada zadnjih godina.