Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
23. siječnja 2020.
Uhićena šestorka

Otkrivena teroristička skupina koja napade strance u Chemnitzu

Pristaša ekstremne desnice u Chemnitzu nosi poruku: 'Tko ne voli Njemačku neka je napusti'
Pristaša ekstremne desnice u Chemnitzu nosi poruku: 'Tko ne voli Njemačku neka je napusti'
Autor:
Objavljeno: 1. listopad 2018. u 14:30 2018-10-01T14:30:00+02:00

»Na temelju informacija koje imamo, osumnjičeni pripadaju huliganima, skinhedsima i neonacistima u području Chemnitza, a smatraju se vodećim figurama u desničarskoj ekstremističkoj sceni u Saskoj«, rekao je tužitelj

BERLIN Njemačka policija uhitila je u Chemnitzu šestoricu muškaraca osumnjičenih za stvaranje ekstremno desne militantne organizacije koja napada strance i planira napade na političare i javne službenike, priopćeno je iz ureda saveznog tužitelja.

Oko 100 policajaca uz pomoć specijalaca uhitila je šestoricu osumnjičenih u dobi 28 do 30 godina na temelju naloga koji je izdao savezni sud pravde 28. rujna, rekao je tužitelj.

Muškarci su optuženi za stvaranje »Revolucije Chemnitz«, organizacije koja je ime dobila po gradu gdje je nakon smrtonosnog napada na Nijemca za koji se okrivljuju migranti izbilo najgore ekstremno desno nasilje u Njemačkoj zadnjih nekoliko desetljeća.

»Na temelju informacija koje imamo, osumnjičeni pripadaju huliganima, skinhedsima i neonacistima u području Chemnitza, a smatraju se vodećim figurama u desničarskoj ekstremističkoj sceni u Saskoj«, rekao je tužitelj.

Skupina je planirala napasti više državne službenike i političare, rekli su.

Uhićeni su u Saskoj, gdje se Chemnitz nalazi, i u Bavarskoj.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.