To bi bio obračun

Oprah Winfrey će se kandidirati za predsjednicu SAD-a? Donald Trump jedva čeka

Hina

CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice OWN kablovskog kanala



Američki predsjednik Donald Trump bi se vrlo rado sučelio s Oprom Winfrey u predsjedničkoj utrci 2020. godine, izjavio je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće, nakon što je na društvenim mrežama dobila snažnu podršku kao potencijalne predsjednička kandidatkinja, a zaslužila ju je angažiranim govorom na svečanoj dodjeli Zlatnih globusa. 


»Veselimo se svakom izazovu, bilo da je u pitanju Oprah Winfrey ili bilo tko drugi«, rekao je Hogan Gidley novinarima koji su bili u zrakoplovu Air Force One prateći predsjednika Trumpa na putu za Nashville.


CNN je objavio vijest da 63-godišnja Oprah Winfrey vrlo aktivno razmišlja o uključivanju u predsjedničku utrku, navodeći kao izvor dvoje bliskih prijatelja popularne voditeljice, glumice, producentice i vlasnice OWN kablovskog kanala.




Winfrey je u svojim ranijim istupima izjavljivala kako se ne misli kandidirati za predsjednicu, ali Los Angeles Times je citirao izjavu njezinog dugogodišnjeg poslovnog i životnog partnera Steadmana Grahama prema kojoj bi ona »to posve sigurno učinila«.


U samo 24 sata nakon njezina devetominutnog govora tijekom kojeg je dvaput prekidana ovacijama na društvenim mrežama se pojavilo više od 220.000 poruka u kojima se spominju riječi »Oprah« i »predsjednik«.


Oprah Winfrey već je dugo povezana s političarima iz kruga američkih demokrata. Sudjelovala je u predsjedničkoj kampanji Baracka Obame 2008. godine, a 2016. je podržala Hillary Clinton.


Njezine snažne veze i popularnost među Amerikancima čine je snažnim kandidatom, a njoj bi bilo mnogo lakše nego nekim drugim kandidatima sakupiti novčana sredstva za predsjedničku kampanju, koju bi, bez problema mogla financirati i osobnim sredstvima.


Naime, magazin Forbes je njezino osobno bogatstvo procijenio na 3 milijarde dolare, što je pola milijarde manje od aktualnog predsjednika koji je u predsjedničkoj utrci potrošio ukupno 343 milijuna dolara, od čega je 47,5 milijuna dolara bilo iz osobnih izvora.