Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 6
Sutra: 18° 18° 6
18. listopada 2019.
Tornado i poplave

Oluja poharala jug SAD-a i ostavila mrtve iza sebe. Nastavila je dalje, za udar se spremaju New York i Washington

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. travanj 2019. u 7:17 2019-04-15T07:17:00+02:00

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi

Osmero ljudi poginulo je u nedjelju u masovnoj oluji koja je prošla južnim američkim saveznim državama i sa sobom donijela tornade i grmljavinu, te se kreće prema sjeveroistoku.

Osmero ljudi, od kojih troje djece, poginulo je u tornadima, jakim vjetrovima i poplavama u Teksasu i Lousiani, prenose mediji.

Dvoje djece poginulo je u okrugu Angelina u Texasu kad je drvo pogodilo automobil u kojem su putovali s roditeljima. U West Monroeu u susjednoj Lousiani trinaestogodišnjak se utopio u poplavi.

Jedna žena poginula je u svojoj montažnoj kući koju je pogodio tornado. Još četvero je ozlijeđeno.

Veliku štetu od tornada doživjeli su gradovi Franklin u Teksasu i Hamilton u Mississippiju.

Oluja se kasno u nedjelju prebacuje prema sjeveroistoku, zbog čega se za nju pripremaju i gradovi poput New Yorka i Washingtona.

»Postoji zabrinutost da će snažna oluja s mnogo kiše i jakim vjetrovima u nedjelju navečer nastaviti put srednjom atlantskom obalom, jugom savezne države New York i jugozapadom Nove Engleske«, upozorila je meteorologinja AccuWeathera Kristina Pydynowski za USA Today.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.