Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. listopada 2019.
Prkose zabrani

Okupljanja ne prestaju: Banjalučani zapalili svijeće za Davida Dragičevića

Foto: M.D./Klix.ba
Foto: M.D./Klix.ba
Autor:
Objavljeno: 6. siječanj 2019. u 20:03 2019-01-06T20:03:00+01:00

Pripadnici skupine »Pravda za Davida« i u nedjelju su se okupili u Banjoj Luci nastavljajući prkositi policijskoj zabrani a sudionici su poručili kako će s tim nastaviti sve dok se ne razjasne okolnosti smrti mladića Davida Dragičevića.
Stotinjak osoba među kojima je bilo pripadnika različitih generacija okupilo se ponovo pred pravoslavnom sabornom crkvom u Banjoj Luci i tamo su zapalili svijeće te su se pomolili za Davida čija je smrti iz ožujka prošle godine i dalje bez istražnog i pravosudnog epiloga.

Na skupu nije bilo Suzane Radanović, Davidove majke koja je i potaknula ovakav vid okupljanja nakon što je policija 30. prosinca prošle godine nasilno rastjerala prosvjedni skup a potom zabranila sva buduća okupljanja skupine »Pravda za Davida«.
Radanović je u subotu iz Banje Luke otputovala u inozemstvo zbog privatnih obveza a još uvijek se ne zna gdje je Davor Dragičević, Davidov otac, koji je nestao nakon policijske intervencije 30. prosinca.
Neki od prosvjednika koji su se okupili u nedjelju kazali su novinarima kako će i bez Suzane i Davora nastaviti dolaziti pred sabornu crkvu svake večeri i tako vršiti pritisak na vlasti da otkriju istinu o Davidovoj smrti.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.