Havarija Bourbon Rhodea

Oglasio se Bourbon: Obiteljima dajemo potporu, ali deset dana nismo našli znakove života

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot, Morski.hr

Foto Screenshot, Morski.hr

Proteklog tjedna je potraga bila intenzivna i opširna nakon signalne rakete koja je prijavljena i satelitskih snimki koje smo dobili od EMSA-e. Nažalost, potraga je bila neuspješna, kažu u Bourbonu



Tvrtka Bourbon Offshore, vlasnica tegljača Bourbon Rhodea, koji je potonuo 26. rujna, s 14 članova posade, a u havariji su nestali šibenski kapetan Dino Miškić i još šest članova posade, oglasila se o potrazi za svojim pomorcima. U Bourbonu kažu da je potraga posljednjih tjedan dana, a posebno od objave vijesti o uočenoj signalnoj raketi intenzivirana, ali kako su svi napori da se pomorci pronađu bili neuspješni.


“Nakon izvješća o mogućem viđenju signalne rakete u noći sa subote na nedjelju s 5. na 7. listopada, Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje je poslao 4 broda u potragu na to područje u podršci američkoj Obalnoj straži i njihovim letjelicama.


Proteklog tjedna je potraga bila intenzivna i opširna nakon signalne rakete koja je prijavljena i satelitskih snimki koje smo dobili od EMSA-e. Nažalost, potraga je bila neuspješna”, poručuju iz Bourbona.




Iz Bourbona dodaju kako operacija potrage nije pronašla znakove života ni splavi za spašavanje dulje od deset dana unatoč opširnoj i detaljnoj potrazi. Poručuju kako je Regionalni operativni centar za nadzor i spašavanje odlučio kako potraga neće biti prekinuta te da neće stati na određeni datum.


“Potraga sada ulazi u novu fazu aktivnog motrenja tijekom koje će Regionalni centar mobilizirati sve brodove koji prolaze ovim područjem da sudjeluju u aktivnom motrenju”, kažu.


Obavili su i poruku direktora Bourbona Gaëla Bodénèsa.


“Naš prioritet je dati obiteljima i rodbini posade Bourbon Rhodea svu potrebnu potporu tijekom ovih tragičnih okolnosti. U ime naših zaposlenika i posebno onih koji neumorno rade unutar odjela za krizne situacije Bourbona, želim ponovno naglasiti koliko su naše misli s obiteljima nestalih pomoraca”, rekao je direktor Bourbona.