Operacija prekinuta do sutra

OPERACIJA SPAŠAVANJA Iz špilje izvučena četvorica dječaka, ostalo ih je još četvero s trenerom

Hina

Reuters

Reuters



NOVO 15.00 Operacija spašavanja na Tajlandu prekinuta je u ponedjeljak nakon što su još četvorica dječaka spašena, a u špilji su ostala još četvorica s trenerom, prenosi CNN.


Tijekom današnje operacije koja je počela u šest ujutro po srednjoeuropskom vremenu vlasti nisu željele davati nikakve informacije.Mediji su prenosili, pozivajući se na očevice, da su dječaci izvedeni iz špilje jedan po jedan i odvezeni ambulatnim kolima. Prva četvorica dječaka spašena iz tajlandske špilje u nedjelju dobra su zdravlja i u bolnici su zatražili prženu rižu. Oni su prevezeni u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 kilometara. »Prva četvorica su dobro. Bili su gladni i poželjeli su prženu rižu«, kazao je u ponedjeljak novinarima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn.I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja.Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na posebni odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.

NOVO 14.05 Ronioci su ispjeli izvući još tri dječaka, javljaju svjetski mediji, a tajlandska televizija objavila je i snimku helikoptera koji nekoga odvodi. Tako je zasad sedmero djece spašeno, a u špilji ih je ostalo još petero s trenerom.


—————-


 Prva četvorica dječaka spašena iz tajlandske špilje dobra su zdravlja i u bolnici su zatražili prženu rižu, a u međuvremenu je iz nje izbavljen i peti, javljaju agencije koje se pozivaju na očevice, ali još nema službenih potvrda. Četvorica dječaka koja su iz špilje izbavljena u nedjelju prevezena su u bolnicu Chiang Rai Prachanukroh, udaljenu 70 kilometara.U ponedjeljak je operacija spašavanja nastavljena i iz špilje je izbavljen i peti dječak, objavili su mediji pozivajući se na očevica koji sudjeluje u operaciji spašavanja. Pojedinosti o tome još nisu poznate. U špilji su još sedmorica dječaka i njihov trener.»Prva četvorica su dobro. Bili su gladni i poželjeli su prženu rižu«, kazao je u ponedjeljak novinarima šef spasilaca Narongsak Osottanakorn.I ministar unutarnjih poslova Anupong Paochinda potvrdio je da su dječaci dobra zdravlja.Identitet spašenih dječaka, koji su u bolnici smješteni na posebni odjel, nije objavljen iz poštovanja prema obiteljima onih koji su još u špilji.