Velika afera

Novac (ne) može kupiti sve: I holivudske glumice davale mito da bi im se djeca upisala na prestižne fakultete

Hina

Reuters

Reuters

Prema optužnici, posrednici su krivotvorili dokumente djece, uključujući rezultate njihovih ispita, kako bi im olakšali upis.



 Glumice Felicity Huffman i Lori Loughlin optužene su u utorak da su platile mito posrednicima kako bi se njihova djeca upisala na prestižna sveučilišta.


Prema optužnici, posrednici su krivotvorili dokumente djece, uključujući rezultate njihovih ispita, kako bi im olakšali upis.Među onima koji su im davali mito su i glumice Felicity Huffman (Kućanice) i Lori Loughlin (Puna kuća).Protiv Wililama Singera, koji je bio na čelu mreže, podignute su četiri optužnice, među kojima za iznuđivanje i pranje novca. Očekuje se da će on u utorak poslijepodne priznati odgovornost. Navodno je kriminalna organizacija primila ukupno 25 milijuna dolara od roditelja koji su željeli vidjeti svoju djecu na prestižnim sveučilištima poput Yalea, Georgetowna, Stanforda, Sveučilišta Južne Kalifornije (ISC), UCLA-a i Wake Foresta.Ukupno su 33 roditelja optužena da su se obratila Singeru i platili mu od 200.000 i 6,5 milijuna dolara.»Ne može postojati poseban sustav upisa na fakultete za dobrostojeće osobe, kao ni zaseban pravosudni sustav za njih«, komentirao je glavni državni odvjetnik Massachusettsa Andrew Lelling na konferenciji za novinare u Bostonu.