SCI Phoenix

Njegov prvi dan u zatvoru: U ovim uvjetima će kaznu služiti seksualni zlostavljač Bill Cosby

P. N.

foto: mugshot

foto: mugshot

 SCI Phoenix zatvor je s maksimalnim kapacitetom od 3,830 zatvorenika. Zatvorenici su u uobičajenim okolnostima smješteni po dvojica u svakoj ćeliji. U dogledno vrijeme, najavili su iz ove ustanove, i proslavljeni glumac, sad osuđenik, dobit će zatvorskog cimera.



Proslavljeni američki glumac Bill Cosby, svojevremeno televizijsko oličenje idealnog oca idealne obitelji, jučer je proveo svoj prvi dan u ustanovi SCI Phoenix, zatvoru u Pennsylvaniji, gdje će najmanje iduće tri godine služiti kaznu zatvora zbog seksualnog zlostavljanja. Najmanje tri iduće godine, donosi The New York Times, on će biti obilježen kao – zatvorenik NN7687.


SCI Phoenix novoizgrađeni je zatvor, pod maksimalnim sigurnosnim mjerama, a smješten je 45 minuta vožnje od Philadelphie, u gradiću Collegeville.


Cosby nije smješten s ostalim zatvorenicima, u prvo vrijeme imat će svoju ćeliju, što su mjere predostrožnosti poduzete zbog procjene sigurnosti zatvorenika.




Proslavljeni glumac, inače, neće imati nikakav povlašteni tretman; primat će telefonske pozive i posjete kao i drugi zatvorenici, u opsegu predviđenom internim pravilnicima.


Pennsylvanijski SCI Phoenix zatvor je s maksimalnim kapacitetom od 3,830 zatvorenika. Zatvorenici su u uobičajenim okolnostima smješteni po dvojica u svakoj ćeliji. U dogledno vrijeme, najavili su iz ove ustanove, i proslavljeni glumac, sad osuđenik, dobit će zatvorskog cimera.



– Poduzimamo sve mjere potrebne da zatvoreniku omogućimo sigurnost u našoj ustanovi. Dugoočni cilj je da se on pridruži ostalim zatvorenicima. Gospodin Cosby je ovdje stigao u utorak navečer, nakon što mu je izrečena presuda kojom je osuđen na tri do deset godina zatvora, zbog seksualnog zlostavljanja, rekao je John Wetzel ispred ustanove SCI Phoenix.


Bill Cosby smješten je u ćeliju dugu četiri, a široku dvu metra, smještenu u blizini zatvorske ambulante.


Dnevni raspored zatvorenika ovisi o njima, ali prebrojavanje imaju četiri puta dnevno: noćno, ujutro u dva, te dnevna u 12.30, 18.30 i 21.00 sati. Doručak, ručak i večera služe se svaki dan u isto vrijeme: u 7.00, 11.00 i 16.45 sati.


Tijekom boravka u zatvoru, Bill Cosby će biti na sesijama koje su dužni slušati osuđeni zbog seksualnog zlostavljanja, obilježeni kao “sexually violent predator”.


U zatvoru se Cosby može odlučiti i raditi, što će mu biti plaćeno između 19 i 42 centa na sat. Uglavnom se radi na poslovima održavanja zatvora, ali tu su i poslovi u knjižnici, kapeli, ambulanti ili zatvorskoj kuhinji.


Dva sata ujutro i dva sata poslijepodne Cosby će imati pravo provesti u zatvorskom dvorištu.